OVER ONS

ONTSTAAN

Het bedrijf is ontstaan in mei 2020. We zijn toen begonnen met het verkopen van Indische maaltijden en belegde broodjes in Capelle aan Den IJssel. Dit hebben we toen bezorgd bij de klanten aan huis.

SPECIALITEITEN

De specialiteit van Makanfood is de authentieke Saté van de BBQ. De smaak van houtskool in combinatie met de heerlijke marinade van de Saté afgetopt met Pindasaus.

PAPLEPEL IN GEGOTEN

Mijn ouders hebben toen ik klein was, altijd op feestdagen met de hele familie Saté gemaakt en verkocht. Dit heeft elk jaar wel een paar keer plaats gevonden. Naarmate ik ouder werd, kon ik ook mee helpen. Het (Saté) stokje is inmiddels overgegeven en nu mag ik het verzorgen, met hulp van mijn ouders.

CATERINGEN

Wij verzorgen ook Cateringen op locatie. Jij als klant kunt ervoor kiezen om ons in te huren door middel van een Foodtruck. Of wil je zelf je bordje opmaken? Dat kan ook, wij komen de catering dan aanleveren in Chafing Dishes. Na afloop van het eten, zullen wij de bakken weer komen ophalen. Is er nog eten over? Dan nemen wij tupperware bakjes mee. Dan kun jij en de mensen die zijn komen eten, de dag erna nog lekker genieten van een Indische maaltijd.

Maak kennis met ons team!


Jumano van Ham

Jumano van Ham

Mede eigenaar - Chef Kok

Mijn naam is Jumano van Ham, en ik ben mede eigenaar van Makanfood.

Binnen het bedrijf, ben ik de Chefkok die elke dag met veel passie en liefde voor eten de gerechten sta te bereiden. Sinds jongs af aan heb ik altijd al een passie voor lekker eten gehad. Hier ben ik ook altijd mee bezig geweest toen ik nog thuis woonde bij mijn vader en moeder.

Na wat ervaring op te hebben gedaan in de werkwereld ben ik er toen toch achter gekomen, dat ik iets wilde gaan doen met eten.

Hoe mooi is het als je van je passie/hobby je werk kan maken.

Romy van der Veer

Romy van der Veer

Mede eigenaar

Mijn naam is Romy van der Veer en ik ben mede eigenaresse van Makanfood.

Ik houd me vooral bezig met alle administratieve taken binnen het bedrijf.

Wanneer er grote cateringen op de planning staan spring ik altijd bij en help ik Jumano met het voorbereiden van alle gerechten en het verkopen in onze foodtruck.

Ons verhaal


Mijn Indonesische Opa is de eerste generatie in Nederland, mijn moeder de tweede en ik de derde.

“Makan” betekent in het Maleis eten. De Indische mensen gebruiken vaak verklein woorden in de taal. Bijvoorbeeld anak anak (kleinkind) of gado gado (mix mix). Als je op visite komt bij een Indische familie wordt er vaak eten aangeboden. Dan wordt er geroepen "makan, makan" dus, "eten eten". Vandaar onze naam Makanfood.

Eten staat centraal in de Indische cultuur. Het is voor ons een beleving van eten, drinken en sociaal samenzijn.

Het bedrijf is ontstaan door mijn passie en liefde voor lekker eten. Dit willen wij graag delen met de mensen die ook van lekker eten houden.